Verantwoord doorgaan met het behalen van je Bewijs van Vakmanschap!

De overheid heeft besloten dat de huidige Corona maatregelen worden verlengd tot in ieder geval 20 mei. In overleg met de praktijkorganisaties is afgesproken om de praktijkexamens tot 28 april in beperktere vorm te gaan aanbieden en afnemen. Gelukkig betekent dit niet dat je niks kunt doen! We raden je sterk aan om je vast zo goed mogelijk voor te bereiden doormiddel van de gratis Zelftest en de nieuwe gratis E-Learning. Na een goede voorbereiding kun je dan bijvoorbeeld thuis de Theorietoets maken, zodat je klaar bent om je in te schrijven voor het praktijkexamen. Om online opleiden en ontwikkelen in deze tijd extra te stimuleren, heeft OTIB een online waardebon in het leven geroepen. Kijk voor meer informatie op OTIB in Coronatijd!

Tijdens de praktijkexamens is het zaak om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Alleen dan is het mogelijk dat afnamen verantwoord door kunnen gaan. Denk hierbij aan de volgende maatregelen, welke uiteraard ook gelden voor examenpersoneel:

  • Naleven richtlijnen RIVM (Geen handen schudden, hoesten en niezen in je elleboog, etc.)
  • Verplicht handen wassen bij binnenkomst op de praktijklocatie
  • Minimaal 1,5 meter afstand houden
  • Legitimatiebewijzen worden niet door medewerkers vastgehouden
  • Bij ziekteverschijnselen word je de toegang ontzegd
  • Blijf bij ziekteverschijnselen thuis

Tot slot:
Alle beslissingen die Vakmanschap CO neemt zijn gebaseerd op de maatregelen van de Overheid en het RIVM. In de kern is het van belang dat een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt in het naleven van die maatregelen. Wij staan achter deze en onze eigen aanvullende maatregelen die gelden op de praktijklocaties. Op deze wijze kunnen we iedereen zo goed mogelijk beschermen en de afname zo verantwoord mogelijk laten verlopen.

Wij hopen op je begrip.

Vakmanschap CO
026 – 351 31 33